Ögonlocksoperation

Ögonlocksoperation

Sedan 2017 opererar vi ej ögonlock på Klinik Hud & Estetik. Vi har däremot samarbete med kliniker som utför dessa ingrepp i Uppsala och Västerås. Vi kan hjälpa med att etablera en sådan kontakt.

 

Hängande ögonlock ger ofta ett trött utseende och gör att du ser äldre ut än du känner dig. För mycket överskottshud kan även medföra att synfältet minskas samt ge spänningshuvudvärk pga att man spänner pannans muskler, omedvetet, för att på så sätt höja ögonlocken.

Med stigande ålder försvagas muskulaturen kring ögat vilket kan få övre ögonlocken att hänga. Påsar under ögonen beror på att hudens elasticitet minskar och fett buktar fram. Man kan även få insjunkningar i huden under ögonen.

Det finns idag effektiv plastikkirurgi för hängande ögonlock och påsar eller insjunkningar under ögonen. Hos oss kan du välja att operera övre eller undre ögonlocken eller båda två samtidigt. Ögonlocksplastik varken påskyndar eller förhindrar åldrandet men att välja att göra en ögonlocksplastik är att säga ja till en ny piggare blick och helt nya möjligheter att göra ett första intryck.

Inför ögonlocksoperationen

För oss är det viktigt att våra kunder har en sund och realistisk inställning till ingreppet. Under en konsultation kommer du att träffa en erfaren ögonplastikkirurg som berättar mer ingående om hur en operation går till, vilka förväntningar du kan ha och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av din hy.

Ögonlocksplastik, så går det till

Operationen görs i lokalbedövning och tar omkring 45 minuter, längre om både övre och nedre ögonlocken opereras. Vår bedövning är effektiv och du ska inte känna någon smärta.

Vid övre ögonlocksplastik tar vi bort hudöverskottet och vid behov buktande fett.Operationssnittet läggs i det naturliga vecket på övre ögonlocket. Detta gör att ärret syns obetydligt efter läkning. Vid nedre ögonlocksplastik läggs snitten på insidan av ögonlocket och fett tas bort eller omfördelas. Överskottshud tas bort vid behov.

Efter ögonlocksplastik

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Det blir alltid en svullnad runt ögonen efteråt. Svullnaden ökar första dagarna och är som störst dag 3-4 för att sedan successivt gå ned. Blåmärken i området är också vanligt. Allt detta är helt normalt och ingår i sårläkningsprocessen.

Att gå tillbaka till arbetet några dagar efter operationen går oftast bra men det tar omkring 7-14 dagar innan den största svullnaden lagt sig. Då kan du också börja sminka över blåmärken och rodnader. Du bör undvika träning och tunga lyft under de tre första veckorna.

Boka tid för konsultation så berättar vi mer. Nu kan vi förutom Uppsala erbjuda operation till patienter från Enköping, Gävle, Västerås, Falun, Märsta och Stockholm.